BLOG DETAIL

DE OPMARS VAN LED VERLICHTING

Mensen kijken naar licht

DE OPMARS VAN LED VERLICHTING

Dat de LED verlichting industrie aan het oprukken is zal iedereen bekend zijn. Maar dat de LED markt de komende 7 jaar 30% per jaar zal groeien zal niet iedereen verwachten. Helemaal als je je realiseert dat de non-LED markt in deze 7 jaar naar verwachting slechts 3 tot 6 procent zal groeien per jaar. Het afgelopen jaar vertegenwoordigde LED verlichting 7% van de licht markt. Experts verwachten dat dit percentage gestegen zal zijn naar 37 in het jaar 2015, in de 5 jaar die daarop volgt neemt LED verlichting de leiding over want in 2020 verwacht men dat LED 64% van de markt bezit.

De opkomst van het gebruik in LED verlichting is onder andere te danken aan het feit dat LED producten toegankelijker zijn geworden, zelfs voor de ondermaatse hobbyist. Voornamelijk LED strips vinden gretig aftrek bij de doe-het-zelf’ers.

Op hobby websites stikt het van de foto’s van mensen die LED strips achter hun TV hebben gemonteerd, de plinten van de keuken hebben geaccentueerd, hun auto hebben ge-tuned met LED strips of de tuin wat sfeer hebben gegeven met waterdichte LED strips.

Toch wordt het grootste deel van de LED verlichting gebruikt voor algemene verlichting, dat houdt in dat er steeds vaker LED gebruikt wordt op plekken waar men voorheen nog gloeilampen of spaarlampen gebruikte.

Echter zijn er nog wel een aantal punten die verbeterd kunnen worden. Zo zijn consumenten nog niet altijd tevreden met de hoge aanschafprijs van LED lampen, men vindt de aanschaf nog niet altijd rendabel genoeg om te genieten van het lage energieverbruik.

Tevens verschillen de meningen nog wel eens over de kwaliteit van het licht. Mensen zijn nog steeds gewend aan de kleur en sfeer van de gloeilamp, daarom is het meest gehoorde punt van kritiek dat LED’s te “koud” licht uitstralen. In het geval van de LED strips zijn om deze reden de warm-witte LED strips enorm populair, de inbouw spots en andere algemene verlichting is vaak nog niet verkrijgbaar in een “warmere” variant.

Opvallend feit is dat LED verlichting aanzienlijk populairder is in landen waar de energieprijzen relatief hoog zijn.

posted by Wytse Valkema
10 februari 2014

LATEST

TWEETS

MetCreative proudly presents brand new CACOON Theme
#MetCreative

Wordpress version of the Kabubu Theme is on the way, it will be available approximately in 10 days
#MetCreative

Condoma is now on Wordpress, see our portfolio for it.
#MetCreative

Check out The Wetro : http://themeforest.net/item/the-wetro-creative-wordpress-theme/4635357
#MetCreative